Bestil en lysmåling, og gør det nemt at registrere dine produkter i EPREL

Kalder alle lysproducenter og -sælgere!


Har du husket, at alle dine lysprodukter skal have påført et nyt energimærke- og registreres i EPREL-databasen, når de skal på markedet efter den 1. marts 2023?

Bare rolig, vi står klar til at lave alle dine produktmålinger, så du kan få nye energimærker på alle dine lys.

Så nemt er det at registrere dine produkter i EPREL

Det er utrolig nemt at registrere et produkt i EPREL-databasen, når du har fået lavet en lysmåling hos os. Vi har brug for et par simple oplysninger om dit produkt, og så skal vi ellers bare have det stukket i hånden, så vi kan begynde at måle. De informationer, vi har brug for, er:

 • Modelidentifikation (det kan være en alfanumerisk kode eller et unikt kaldenavn, som bliver brugt i jeres system)

 • Dato for udrulning på markedet (hvornår bliver/blev produktet gjort aktivt på det europæiske marked)

Efter målingen får du tilsendt en ZIP-fil, som du skal uploade på EPREL-databasen. Når du har uploadet filen, udfyldes hele molevitten automatisk, og din ansøgning sendes til godkendelse. Du kan følge ansøgningens status inde på databasen, og når den er godkendt, er dit produkt registreret- og aktivt på EPREL-databasen.

Når produktet er registreret, kan du- og alle andre interessenter downloade- og printe det tilhørende energimærke.


Husk dette, når du bruger EPREL-databasen:

Har du ikke en profil på databasen endnu?


Du skal registrere din virksomhed i EPREL-databasen, inden du kan begynde at oprette dine produkter. For at kunne registrere din virksomhed, skal du, som privatperson, være oprettet i EU Login, som er EU Kommissionens autorisationssystem. Når du er blevet oprettet i EU Login, kan du registrere din virksomhed i databasen.

Det er nemt at registrere din virksomhed. Først og fremmest skal du udfylde en række generiske informationer om virksomheden, hvorefter du vil blive bedt om at verificere din organisation. Verificeringen er naturligvis en sikkerhedsforanstaltning, som skal bekræfte, at du faktisk er tilknyttet den organisation, du forsøger at registrere.

Når du har gennemgået verificeringsprocessen, og din virksomhed er blevet godkendt, kan du begynde at registrere dine produkter på EPREL-databasen.

Husk at registrere tilbagetrækning af produkter


Når dit produkt fjernes fra markedet, skal du huske at registrere det på EPREL-databasen. Det er vigtigt for forbrugere, forhandlere og myndigheder at kunne gennemskue, om et produkt er i fri omsætning, eller om det er trukket tilbage fra markedet.

Det er utrolig nemt at registrere tilbagetrækningen. Det kræver blot, at du logger ind på databasen og finder den relevante produktside, hvorfra du kan opdatere datoen for tilbagetrækningen.

Nye regler for energimærker

EU-kommissionen opdaterede i 2021 systemet for energimærkninger af, blandt andet, lyskilder. Alle nye produkter, der kommer på markedet, skal påføres et nyt, opdateret energimærke. Dine produkter skal desuden registreres i EU-kommissionens nye database for energimærkede produkter – EPREL.

Alt dette betyder, at du skal sørge for:

 • At du får lavet lysmålinger på dine produkter, så de kan få det nye energimærke.

 • At dine eksisterende energimærker bliver skiftet ud med de nye.

 • At få registreret dine lysprodukter i EPREL, hvis du ikke allerede har gjort det.

Er det en uforudset udfordring eller virker det som en stor mundfuld?
Bare rolig, vi står klar til at hjælpe!

Vi laver målinger på dine produkter, så du kan få nye energimærker

Vi kan, som en af de eneste virksomheder i Danmark, tilbyde en komplet måling af alle dine lysprodukter. Vi bruger et avanceret LabSpion-goniometer fra Viso Systems, og når du får lavet dine målinger hos os, modtager du en fil med alle de tekniske specifikationer, du skal bruge til at registrere dine produkter i EPREL-databasen. Rapporten indeholder blandt andet:

 • Angular field distribution

 • Spredningsvinkel

 • Lumen + lumen/watt

 • Peak candela

 • Power + power factor

 • Meget mere...

Det behøver ikke at være en træls opgave at få energimærket dine produkter. Vi sørger for alle målingerne, så du kun skal bekymre dig om at få registreret produkterne i EPREL-databasen. Det sparer dig for en masse tid og arbejde, og det garanterer dig et perfekt resultat, hver gang du skal have registreret et nyt produkt.

Den nye skala og EPREL

Har du lyst til at læse mere om den nye skala samt om EPREL-databasen? Så tryk på den nedenstående knap.


EU-kommissionen besluttede sig for at opdatere energimærkningsskalaen, fordi den lynhurtige udvikling i lysbranchen betød, at over halvdelen af alle LED-lys befandt sig i kategorien A++. Mange af produkterne flød ganske enkelt sammen i den højeste ende af skalaen, hvilket gjorde det umuligt for forbrugerne at gennemskue, hvilke lys der var mest energivenlige.

Den gamle skala gik fra A++ til E, og den nye går fra A til G. Omstruktureringen betyder naturligvis, at du som producent/distributør skal forvente, at dine produkter kommer til at rangere anderledes på den nye skala. Kommissionen har allerede fastslået, at lys, der før var placeret i den højeste ende af skalaen, typisk vil havne i C- eller D-klassen på den nye skala.

Det betyder dog ikke, at lyset anses for værende mindre energibesparende end før. Den nye skala er mere striks, hvilket gør det svært for eksisterende produkter at havne i den høje ende af skalaen. Der er ganske enkelt tale om en fremtidssikring af energimærkningssystemet, så der er plads til at omfavne den fortsatte udvikling i lysbranchen. Det nye system skal desuden sørge for, at det bliver nemmere for forbrugeren at træffe en informeret beslutning.

Udover den nye energimærkningsskala, har EU-kommissionen også oprettet en produktdatabase, som hedder EPREL (European Product Registry for Energy Labelling). På EPREL kan forbrugere og myndigheder tilgå produktinformationer såsom datablade og energimærkninger. Det skaber gennemsigtighed og gør det nemt for alle involverede parter at undersøge et givent produkt.

Som producent- eller distributør af lys skal du registrere alle dine produkter i EPREL, så deres specifikationer er offentligt tilgængelige. For at kunne registrere et produkt, skal du kende alle de nødvendige specifikationer, såsom blandt andet:

 • Energiforbrug i tændt- og standbytilstand

 • Spredningsvinkel

 • Farvetemperatur

 • Nyttelysstrøm

 • Etc,


Kontakt os i dag, og kom forrest i køen!

Hvis du vil forrest i køen og have dine produkter målt så hurtigt som muligt, så tag kontakt allerede i dag. Vi står klar til at måle alle dine produkter!

Vi ved godt, at det kan være en træls og uoverskuelig opgave at måle- og registrere nye produkter. Vi letter din arbejdsbyrde, så du fuldkommen slipper for at bekymre dig om indsamlingen af data.

Pris

En lysmåling koster 1900 kroner - eksklusiv moms.

Der kan blive pålagt ekstra gebyrer, hvis der skal fremstilles specielle fikseringsbeslag til lysproduktet.

Vores specialister står klar til at håndtere dine målinger, og det tager typisk kun 60 minutter at lave en måling på en lyskilde. Hvis der er tale om en lyskilde med flere farvetemperaturer, skal der laves en måling for hver farvetemperatur.

Skriv, ring eller udfyld formularen


Så sørger vi for, at dine produkter bliver målt så hurtigt som muligt.


Telefon: +45 70 270 730

Mail:   develtron@develtron.dk